Erdővarázs Panzió

KÖRNYÉKBELI PROGRAMOK ÉS LÁTNIVALÓK

Libegőpark

Az új drótkötélpályás felvonó 333 méterről indul, és a 606 méter magasan fekvő Jávor-hegyi állomásra szállítja az utasokat 1080 méter hosszan. Egyszerre több mint 180 ember gyönyörködhet a tájban a 16-18 perces menetidő alatt.

Lillafüredi Kalandpark

Magyarország egyik legszebb természeti környezete, a Bükk hegység lábainál húzódó Szinva völgy ad otthont a Lillafüredi Sport- és Kalandparknak, mely két hektáros területen, érintetlen természetben várja az idelátogató vendégeket. Az Erzsébet sétány két oldalán elhelyezkedő kalandvölgyben többek között lasertag arénát, épületbe integrált magaslati kötélpályát, terep segway pályát, görkorcsolya pályát, tematikus játszóteret és streetball pályát alakítottak ki.

SZENT ISTVÁN CSEPPKŐ- ÉS ANNA MÉSZTUFABARLANG

A Szent István barlang mesterséges bejárata közvetlenül panziónkkal szemben található. A cseppkőképződményekkel és látványos oldásformákkal (pl. Mamut-fogsor, Anyóstorok) gazdagon díszített barlangot egy beesett kutya nyomán fedezték fel. Jelenleg az óránként induló túrák a barlang 170 m hosszú szakaszát ismertetik meg a látogatókkal. Az Anna-barlang a lillafüredi vízesés mellett található. A világviszonylatban is egyedülálló barlang a Szinva forrás vizéből kivált mésztufában keletkezett. A túra során különböző növényi fosszíliákat, azaz megkövesedett növényi részeket figyelhetünk meg.

SZELETA BARLANG

A hámori-völgy feletti Dolka-tető szikláin húzódik meg, a századeleji ásatásoknak köszönheti hírnevét. A barlangból medve-, oroszlán-, hiéna- és mamutcsontokkal együtt babérlevél alakú hasított kőeszközök tömegét hozták felszínre. Ezt a Bükk számos barlangjára jellemző 'kőipart' ma világszerte Szeleta-kultúrának nevezik. A kb. 60 m hosszú barlang belső részeinek megtekintéséhez már lámpa szükséges

PALOTASZÁLLÓ

Lillafüred neve egybeforrt az 1927-30 között épült fényűzően berendezett kastélyszállóval. A parkból, a szálló teraszairól, szobáiból a vadregényes szépségű Szinva völgyére és a Hámori-tóra láthatunk. Maga a tó nem természetes, a Fazola család kezdeményezésére 1813-ban építették meg a völgyzáró gátat, amely visszaduzzasztotta a Garadna patak vizét. Az így létrehozott másfél kilométer hosszú, 9 méter mély tavon csónakázásra, evezésre és sporthorgászatra nyílik lehetőség.

FÜGGŐKERT ÉS VÍZESÉS

A Palotaszálló alatt egy megerősített, támfalakkal tagolt teraszos sétányrendszer fekszik. A szálló építésekor terelték el a Szinva patakot, és létrehozták Magyarország legmagasabb vízesését, a 20 m magasból „lezúduló” patak moraja hozzátartozik Lillafüred hangulatához.

ERDEI KISVASÚT

A Miskolcról induló vonat a hegyoldalban halad át a Szinva-patak völgyébe épült Hámor község felett, áthalad a mélyvölgyi viadukton, egy rövid alagút után megérkezik Lillafüredre, majd egy újabb alagút után tovább kanyarog magasan a Hámori-tó fölött, az Őskohó előtt, majd a Garadna völgyében továbbhaladva éri el Garadna végállomást. A kisvasútmegálló távolsága a panziónktól kb. 400 méter.

GARADNAI PISZTRÁNGTELEP

Az őshonos sebes pisztrángot már csak itt tenyésztik nagyobb tételben Magyarországon, és tartanak fenn génbanki jelleggel egy törzsállományt. A gazdaság 1 hektáron, 18 medencével üzemel, tevékenysége a szaporítástól az eladásig terjed. A telepen pisztrángsütő működik, és horgászni is lehet.

DIÓSGYŐRI VÁR

Jelenleg felújítás miatt nem látogatható.
Egyedülálló műemlékünk - az egykori királyi vár, majd királynői jegyajándék - impozáns épületében különleges látványosságokat tár elénk: a középkori Európa fegyver- és páncéltörténetét bemutató kiállítást, Közép-Európa legnagyobb lélekszámú történelmi panoptikumát, a működő éremverőt és a XVI. századi díszágyút. Tavasztól késő őszig sokszínű kulturális program kínálja a legváltozatosabb szórakozást minden kedves idelátogatónak.

ÓMASSAI ŐSKOHÓ

Fazola Henrik 1770-ben - a Bükk északi peremén talált vasérc feldolgozására - Ómassán épített vaskohót, mivel itt tudta leggazdaságosabban felhasználni a Garadna vízenergiáját. A helyben található mészkövet salakképző anyagként, az erdők fáját pedig a faszéntüzelésű kohók fűtésére használta. Az olvasztót, a vasverő műhelyt alapító Fazola Henrik fia, Frigyes, 1813-ban építtette. Fél évszázadon keresztül itt állították elő a nyersvasat, melyet további megmunkálásra Hámorba szállítottak.

MISKOLCTAPOLCAI BARLANGFÜRDŐ

A terület igazi kincse a Barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang, melyet a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklákból. Az Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában, a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben fürödni. A barlangban két termál medence mellett az úgynevezett Római terem, Csillagterem, Öreg barlangi medence és a Fürdőcsarnok várja a mártózni vágyókat. A barlangon kívül, a közel 3,6 hektáros parkosított strandterületen hat, élményelemekben gazdag medence áll a vendégek rendelkezésére.

AVALON PARK

Az aktív kikapcsolódást és extrém élményeket keresők számára az erdőben kialakított elektromos Gokart Ring kínál sportolási lehetőséget, míg a gyermekek szórakozásáról a 2500 négyzetméteres Maya Játszópark gondoskodik. A gasztronómiai élvezetek kielégítésére 80 fős étterem mellett a Sörkert is a vendégek rendelkezésére áll.

BÜKKI TANÖSVÉNYEK

Lillafüredi tanösvény – A vízesés csodájától a libegőig: A táblákkal szegélyezett, akár gyerekekkel vagy idősebbekkel is könnyen sétálható útvonal tábláin Lillafüred helytörténeti nevezetességeit és természeti értékeit lehet megismerni. Oxigén sétaút – játékos kaland a libegőtől: A kirándulási útvonal (7,1 km) két neves lillafüredi forráshoz is elvisz: a Hajnalka-forráshoz és a Szent István-forráshoz. A kialakított állomásterek főként a gyerekek szórakozását és a relaxációt szolgálják: Hintakert, Szelek hangja ösvény, Kalap-kert, Lélekforrás, Lazító élménytér. Szinva tanösvény – lenyűgöző kilátóhelyek és egy őskőkori barlang: a Herman Ottó emlékparktól a Szeleta-tetőn át Felsőhámor fölött Lillafüredre vezet, s a Szinva-völgy, a Kis-fennsík és a Garadna-völgy legfontosabb természeti és kultúrtörténeti értékeit mutatja be.
Erdővarázs Panzió

SAJÁT SZERVEZÉSŰ PROGRAMOK

SAJÁT SZERVEZÉSŰ PROGRAMOK

A panzió étterme, szépen gondozott, nagy kertje, illetve közvetlen erdei környezete kiválóan alkalmas különböző családi és céges rendezvények, szabadidős programok és táborok lebonyolítására. Mivel a környékbeli látványosságok és attrakciók üzemeltetőivel is kapcsolatban állunk, így a kívánt programok az ő bevonásukkal is kialakíthatók. Ajánlatot az egyedi elképzeléseknek megfelelően tudunk készíteni, ezért keressen bennünket közvetlen elérhetőségeinken!
Válasszon szobáink közül

AKTUÁLIS AJÁNLATAINK